YO KITAMURA DIN JAPONIA, CÂȘTIGĂTORUL CELEI DE A XIX-A EDIȚII A CONCURSULUI INTERNȚIONAL GEORGE ENESCU, SECTIUNEA VIOLONCEL

Yo Kitamura din Japonia a câștigat Concursul Internațional George Enescu, Secțiunea Violoncel, interpretând Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104 de Dvořák.

Yo Kitamura, în vârstă de 20 de ani, a fost declarat câștigătorul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu, Secțiunea Violoncel. În finala care a avut loc marți, 10 septembrie, la Ateneul Român, Kitamura a interpretat Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104 de Dvořák, acompaniat de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Jonathan Bloxham.

Pe locul al doilea s-a situat Ettore Pagano din Italia, iar pe locul al treilea – Hadon Kay din SUA. Juriul Secțiunii de Violoncel pentru cea de a XIX-a ediție a Concursului Internațional George Enescu a fost format din violonceliștii Arto Noras (Președintele Juriului), Leonid Gorokhov, Meehae Ryo, Valentin Răduţiu, Marin Cazacu, Enrico Dindo și Dan Prelipcean, alături de Charlotte Lee și Raimund Trenkler.

Yo Kitamura a câștigat Premiul I, în valoare de 15.000 de euro net, iar Ettore Pagano și Hadon Kay s-au clasat pe locurile următoare. Kitamura a obținut și Premiul Serafim Antropov pentru cea mai bună interpretare a Sonatei nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26 de George Enescu, precum și Premiul pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse – Syntrimma pentru violoncel solo de Sebastian Androne-Nakanishi.

Yo Kitamura, care a studiat cu profesorul Jens Peter Maintz la Universitatea de Arte din Berlin și cu profesorul Tsuyoshi Tsutsumi la Liceul de Muzică Toho Gakuen, a mai câștigat premii la Concursul Internațional Johannes Brahms și la Concursul Internațional pentru Tineri Muzicieni Ceaikovski.

Ettore Pagano, în vârstă de 21 de ani și Haddon Kay, în vârstă de 25 de ani, au fost și ei apreciați pentru talentul lor muzical și realizările anterioare în domeniul muzicii clasice.

Foto: Artexim

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.