PRIMARUL CRISTIAN GENTEA REACȚIONEAZĂ DUPĂ RESPINGEREA RECURSULUI CONSILIULUI LOCAL PITEȘTI ÎN PROCESUL CU PREFECTURA ARGEȘ

Primarul Cristian Gentea explică necesitatea modificării hotărârii privind Pădurea Trivale și anularea deciziei de Curtea de Apel Pitești.

Primarul Cristian Gentea a reacționat după ce Curtea de Apel Pitești a respins recursul Consiliului Local Pitești în procesul cu Prefectura Argeș. Reamintim că instanța a anulat hotărârea din 2023 privind transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc, hotărâre atacată de Instituția Prefectului anul trecut. Tribunalul Vâlcea a anulat hotărârea în februarie (detalii, AICI), CL Pitești a contestat decizia, iar marți, 10 septembrie, Curtea de Apel Pitești a respins recursul Consiliului Local ca nefondat. Primarul Piteștiului explică însă că oricum ar fi trebuit să modifice hotărârea în cauză, deoarecele suprafețele de pădure s-au schimbat și hotărârea trebuia luată cu 2/3 din totalul consilierilor. „Dezinformare sau ignoranță? Prin decizia definitivă de astăzi instanța nu s-a pronunțat că nu este oportună Pădurea-Parc, ci doar că Hotărârea de Consiliu Local trebuia luată cu 2/3 din totalul consilierilor! Chiar dacă am fi câștigat astăzi, ar fi trebuit să intrăm în Consiliul Local pentru a modifica hotărârea în cauză, deoarece suprafețele s-au schimbat (așa cum v-am informat suntem în proces cu Ocolul Silvic Pitești pentru cele 6,5 ha – Parcul Trivalea – incluse inițial în suprafață totală de 335 ha). Prin urmare, oricum vom proceda imediat spre modificarea HCL inițială! Acesta este adevărul. În privința hotărârii instanței, ne vom conforma imediat! PS: Și pentru Arie Protejată trebuie tot HCL nou de Consiliu Local cu 2/3!”, a declarat Cristian Gentea.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.