SECRETUL LONGEVITĂȚII DIN COMUNA GLĂVILE: UN STIL DE VIAȚĂ EXEMPLAR

Comuna Glăvile, din județul Vâlcea, ascunde secretul unei vieți lungi și sănătoase, contrar statisticilor.

Comuna Glăvile, din județul Vâlcea, deține secretul longevității. Locuitorii ajung să trăiască chiar și 100 de ani, iar peste 60% dintre locuitorii au depășit vârsta 70 de ani. Deși se spune că România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, avem această localitate care contrazice toate statisticile. Vă veți întreba care-i misterul, iar răspunsul e foarte simplu: stilul de viață al locuitorilor din Glăvile este foarte diferit față de al nostru.

O localnică a spus că nu pune la inimă nimic, a plâns apoi a dat totul uitării. Altcineva a povestit că nu știe ce-i aia ceartă: „Eram 10 copii, fiecare se ducea la treaba lui”, spunea femeia.

Atunci când vine vorba despre alimentație, localnica a spus că mama lor se scula de dimineață și le făcea mămăligă pe care o mâncau cu lapte, brânză și ouă. Localnicii din comuna Glăvile au mărturisit că pe primul loc este credința, apoi respectul. Toți localnicii se întâlnesc la biserică duminica unde își povestesc toate necazurile dar și bucuriile. Între ei nu există secrete, a mai spus o femeie trecută de 76 de ani. Apoi vine muncă, deoarece „fără muncă nu putem trăi nimic pe lume”, a povestit altcineva.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.