REGIZORUL BOGDAN BUDEȘ A DECEDAT BRUSC LA 52 DE ANI – TEATRUL ÎN DOLIU

Teatrul plânge moartea fulgerătoare a regizorului și traducătorului Bogdan Budeș la vârsta de 52 de ani.

Teatrul este în doliu după moartea fulgerătoare a lui Bogdan Budeș, regizor și traducător, director al Teatrului de Artă din București. Acesta a decedat la numai 52 de ani, în urma unui infarct. Ultimul spectacol pe care îl avea în lucru era la teatrul din Pitești, unde făcuse și câteva repetiții și chiar în urmă cu două zile alesese pentru el un titlu parcă premonitoriu: „Înainte să-și ia zborul”.

„ÎNAINTE SĂ-ȘI IA ZBORUL, titlul premonitoriu ales de regizorul BOGDAN BUDEȘ pentru spectacolul în lucru la Teatrul Alexandru Davila Pitești, cu câteva zile înaintea plecării sale din această lume! Îngerii cu tine, Bogdan!”, a transmis managerul Teatrului „Alexandru Davila”, Dan Tudor.

Conform fișei sale artistice, Bogdan Budeș avea studii în filosofie la Universitatea din București (1991-1996) și a absolvit regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, în perioada 2007-2010. A fost, în 2013, selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent. A făcut și asistență de regie pentru mai multe spectacole.

Traducător dramatic din 2003, Budes are traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph), franceză (Jean Claude Carrière). Colegii și actorii cu care lucrau sunt bulversați de această veste și transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.