BLOCUL NAŢIONAL SINDICAL ATRAGE ATENŢIA ASUPRA PERICOLELOR RECALCULĂRII PRECIPITATE A PENSIILOR

Blocul Naţional Sindical (BNS) avertizează că recalcularea grabnică a pensiilor poate duce la emiteri greșite și blocaje în activitatea caselor de pensii.

Blocul Naţional Sindical (BNS) atrage atenţia asupra pericolelor legate de recalcularea precipitată a pensiilor, considerând că astfel mii de decizii de recalculare a pensiilor riscă să fie emise greşit, iar activitatea caselor de pensii riscă să fie blocată, a transmis miercuri confederaţia sindicală într-un comunicat.

„Blocul Național Sindical trage un semnal de alarmă asupra pericolelor legate de recalcularea precipitată a pensiilor! Considerăm că, în acest moment, Casa Națională de Pensii Publice gestionează deficitar procesul de recalculare a pensiilor, ignorând drepturile câștigate de pensionari în instanță și realitatea din teren.

Recalcularea pensiilor se face într-o grabă periculoasă, fără a se asigura că sistemul informatic este actualizat și capabil să valorifice hotărârile judecătorești definitive. În aceste condiții, ne confruntăm cu adâncirea inechităților, care îi vor afecta disproporționat pe cei mai vulnerabili dintre pensionari, pe cei care, de fapt, nu au resursele necesare pentru a verifica corectitudinea deciziilor primite.

BNS subliniază că, în ciuda entuziasmului actual creat de recalculările și creșterile de pensii promise, se vor înregistra alte mii de cereri de recalculare, care vor bloca activitatea caselor teritoriale de pensii, vor sufoca instanțele de judecată și vor genera discriminări în rândul pensionarilor”, a transmis BNS pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.