REJUDECAREA PROCESULUI CEAUȘESCU, O POSSIBILITATE DUPĂ 35 DE ANI

După 35 de ani, procesul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu ar putea fi rejudecat, susținându-se că Tribunalul Militar Excepțional nu era legal constituit.

După aproape 35 de ani, soțul Zoiei Ceaușescu, profesorul Mircea Oprean, dar și un nepot, cer prin intermediul unui avocat ca sentința din decembrie 1989 să fie anulată și procesul de la Târgoviște, rejudecat. Motivul? Tribunalul militar excepțional nu a fost o instanță legal constituită. Ordinul Consiliului Frontului salvării Naționale de înființare a instanței ar fi fost publicat în Monitorul Oficial abia la începutul lui 1990.

Singurul supraviețuitor al Procesului soților Ceaușescu este generalul Dan Voinea. Procurorul militar care le-a scris rechizitoriului inculpaților Nicolae și Elena Ceaușescu spune astăzi că procesul a fost unul excepțional în vremuri excepționale. Judecătorii militari vor trebui să stabilească înainte de toate dacă ginerele soților Ceaușescu și nepotul acestora au sau nu vocație să formuleze această cale de atac.

Mai ales că există voci care afirmă că singurul care ar fi putea să ceară rejudecarea procesului din decembrie 1989 ar fi, de fapt, Valentin Ceaușescu, fiul fostului președinte.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.