PRIMARUL ȘI ALȚI TREI FUNCȚIONARI DIN SÂNMIHAIU DE CÂMPIE, REȚINUȚI PENTRU CORUPȚIE ȘI FALS

Primarul, viceprimarul și secretarul comunei Sânmihaiu de Câmpie din județul Bistrița-Năsăud au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzația comiterii infracțiunilor de corupție și fals în legătură cu acordarea voturilor la alegerile locale din 9 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Direcția Generală Anticorupție, aceștia, alături de un viitor consilier local, ar fi plătit mai multe persoane cu câte 700 de lei pentru a-și schimba domiciliul și a vota la alegerile locale.

La data de 25 iulie, ofițerii de poliție judiciară ai Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, cu sprijinul colegilor din județele Maramureș, Cluj, Sălaj și Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare șapte mandate de percheziții domiciliare, dintre care unul la sediul primăriei și șase la persoane fizice, în dosarul care vizează comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, fals, uz de fals, fals informatic și coruperea alegătorilor.

De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane la sediul unității de parchet.

„În fapt, în perioada martie – iunie, funcționari din cadrul unei primării din județul Bistrița-Năsăud au eliberat în fals mai multe adeverințe pentru stabilirea domiciliului/reședinței pe raza comunei a unor persoane care, în realitate, nu dețineau proprietăți în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. În urma schimbării domiciliului și a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei. Ca urmare a activităților desfășurate a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de patru persoane fără calitate specială, respectiv primarul localității, viceprimarul, secretarul primăriei și un viitor consilier local. Totodată, față de un alt viitor consilier local a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se menționează în comunicatul DGA.

În cursul zilei de vineri, cele patru persoane reținute urmează să fie audiate la unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.