CINE PLĂTEȘTE DAUNE ÎN CAZUL UNEI PERSOANE ATACATE DE URS ÎN PĂDURE?

Cine plătește daune în cazul unei persoane atacate de urs în pădure? Mulți așteaptă răspunsul, iar decizia judecătorilor aduce claritate.

Mulți au fost curioși să afle cine este responsabil pentru acordarea daunelor în cazul unei persoane atacate de urs în pădure. Situația a fost detaliată în urma unei dispute între Ministerul Mediului și asociațiile de vânători.

Conform informațiilor prezentate, persoanele atacate de urși în pădure în ultimii ani au acționat în instanță împotriva Ministerului Mediului pentru a solicita daune. Ministerul a încercat să transfere responsabilitatea către asociațiile de vânătoare.

În anul 2023, legislația privind acordarea de despăgubiri pentru incidentele provocate de animale sălbatice a fost modificată pentru a clarifica procedurile de compensare. În urma adoptării Hotărârii nr. 3/2023, s-a stabilit o procedură administrativă pentru stabilirea cuantumului despăgubirilor.

Avocata Silvia Gogan a explicat că victimele nu mai sunt obligate să se adreseze instanței de judecată pentru obținerea despăgubirilor, ci vor parcurge o procedură administrativă, începând cu depunerea unei cereri la primăria localității unde a avut loc incidentul.

În cazul în care persoanele nu sunt mulțumite de sumele acordate drept despăgubire, au posibilitatea să conteste decizia în instanță. Cu toate acestea, procedura de contestare se aplică doar incidentelor petrecute după 4 ianuarie 2023, dată la care legislația a intrat în vigoare.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.