ALERTĂ METEO: COD GALBEN DE PLOI ȘI VIJELII ÎN ARGEȘ

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare pentru Argeș cu ploi torențiale și vijelii, urmate de o noapte tropicală.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare pentru sâmbătă, 20 iulie. Printre județele vizate se află și Argeșul. Sunt anunțate ploi și vijelii, urmate de o noapte tropicală, cu temperaturi ridicate.

Astfel, de sâmbătă, ora 13, până duminică, ora 10, este cod galben de instabilitate atmosferică în Argeș.

„Treptat, în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și local în Maramureș și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50…70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”.

De asemenea, este anunțat și cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. „În Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.