ANIMALELE NEGLIJATE. PROPRIETARII RISCĂ AMENZI ȘI PIERDEREA LOR

Proprietarii de animale pot fi amendați și pot rămâne fără ele dacă nu le oferă un trai adecvat conform legii. Polițiștii pot interveni conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Cei care au animale riscă să fie amendați și să rămână fără ele dacă nu le oferă un trai decent. Deținătorii de animale care nu le dau hrană, apă sau adăpost ori le expun forțat unor temperaturi extreme pot rămâne fără ele. Polițiștii pot face controale și pot lua animalele care trăiesc în condiții nefavorabile, potrivit evz.ro.

Legea 205/2004 privind protecția animalelor spune că proprietarii animalelor au obligația de a le asigura acestora, în funcție de specie, rasă, vârstă și altele, o serie de condiții. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 12.000 de lei.

Dacă un animal se află într-o situație de pericol, polițiștii din cadrul Poliției Române pot emite ordin de plasare al acestuia în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau de încredințare unei asociații sau fundații de protecția animalelor. Dacă un animal este expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute sau dacă nu beneficiază de hrană și apă în cantități suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale este luat de polițiști.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.