Opinia Consiliului Superior de Medicină Legală privind OUG 84/2024

Consiliul superior de medicină legală a transmis, duminică după-amiază, că nu a fost consultat cu privire la prevederile OUG 84 / 2024 şi anunță că nu este de acord cu multe dintre prevederile actului normativ, transmite News.ro. Legiștii apreciază că ordonanța introduce obligații pentru personalul medical care nu sunt prevăzute în curricula de pregătire.

De asemenea, documentul introduce prevederi neclare cu privire la cine este testat de către polițiști, ceea ce poate duce la abuzuri. Citește și România este țara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. În plus, legiștii afirmă că realizarea de teste în afara sistemului medico-legal duce la rezultate improprii, care vor fi extrem de contestate și contestabile, întrucât stabilește un dublu standard.

În ceea ce privește ideea de a organiza centre de testare în cadrul MAI, legiștii afirmă că ar dura ani de zile, ar necesita investiții majore și angajări de personal, dar ar duce și la imposibilitatea atacării rezultatelor obținute – având în vedere că aceeași instituție face și constatarea inițială și rezultatul de confirmare. Consiliul superior de medicină legală a transmis, duminică, un punct de vedere cu privire la OUG 84/2024 și precizează că nu este de acord cu o serie de prevederi „apte de a duce atingere prestigiului instituției medico-legale, al sistemului de probațiune judiciară dar, și al unor drepturi fundamentale, constituționale”.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.