România sub asediul căldurii: Temperaturi record anunțate pentru săptămâna viitoare

România nu scapă de căldura extremă, toată săptămâna viitoare fiind așteptate temperaturi aproape apocaliptice, pentru țara noastră, de peste 40 de grade, la umbră. Vremea va deveni din nou caniculară.

De zilele următoare vom avea parte de temperaturi ce vor urca până la 37 de grade celsius. Vârful va fi atins însă în weekendul viitor, când se vor înregistra 40 de grade Celsius, la umbră. Aerul va fi sufocant, iar nopțile tropicale.

Mihai Timu, meteorolog ANM: „Până marți, miercuri, deja, în Câmpia Română și Câmpia de Vest, vom vorbi de temperaturi maxime de până la 37-38 de grade, în timp ce vremea caniculară tinde să se extindă treptat și în celelalte zone. Cu siguranță, este posibil să depășim ușor 40 de grade la umbră – sunt măsurate la umbră aceste temperaturi – în partea de vest și de sud a țării, de vineri încolo. Deci este posibil să atingem și să depășim, pentru prima dată în această vară, 40 de grade Celsius.”

În general, va fi cod galben de caniculă în jumătate din țară, cu temperaturi care vor depăși 37 de grade. De exemplu, duminică este cod galben în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. Disconfortul termic va fi mare și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.