S-a decis: Alegeri prezidențiale și parlamentare în trei weekenduri la rând. Inclusiv pe 1 Decembrie

Reprezentanții coaliției de guvernare au anunțat astăzi că au finalizat discuțiile privind calendarul electoral pentru sfârșitul acestui an. Potrivit informațiilor furnizate, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, urmat de al doilea tur pe 8 decembrie. De asemenea, pe 1 decembrie va avea loc scrutinul pentru alegerile parlamentare.

O decizie crucială referitoare la alegerile prezidențiale urmează să fie discutată în cadrul ședinței de Guvern de astăzi.

Aceste modificări vor duce la un program electoral intens pentru luna noiembrie și decembrie 2024, cu un total de trei apeluri la urne. Există mai multe scenarii privind candidaturile pentru funcția supremă în stat, iar acestea sunt în discuție.

Coaliția de guvernare s-a reunit astăzi pentru a stabili acest calendar electoral, iar premierul Marcel Ciolacu a purtat discuții extinse cu reprezentanții partidelor în ultimele două zile pentru a evalua necesitatea organizării acestor alegeri simultan.

În ciuda eforturilor de a menține unitatea în coaliție, tensiunile dintre PSD și PNL continuă să crească, iar aceste dispute pot reprezenta o provocare pentru viitorul colaborării politice.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.