Zelenski a schimbat alți șefi din Armata. Ce pregătește Rusia

Război în Ucraina, ziua 718. Președintele Volodimir Zelenski a schimbat alți șefi din Armata, pe fondul intensificării evidente a atacuruilor rusești și a presiunii care se pune în zone sensibile.

UPDATE 9:00 Șoigu se laudă cu producția de drone a Rusiei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că producţia de drone militare a ţării a crescut în ultimul an, deşi mai rămân de rezolvat anumite probleme tehnice, transmite Reuters.

Rusia a folosit pe scară largă dronele în timpul campaniei militare de aproape doi ani din Ucraina, dar a trebuit adesea să se bazeze pe drone Shahed, ieftine, fabricate iranian.

Şoigu a spus la o întâlnire a oficialilor că trebuie rezolvate problemele legate de utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în drone şi războiul electronic.

UPDATE 8:20 – Donald Trump, declarație halucinantă care destabilizează NATO

Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut o nouă afirmație șocantă privind planul său în legătură cu conflictul din Ucraina, în ipoteza că ar ajunge din nou la Casa Albă. Trump ar încuraja Rusia să facă ”orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte directivele privind cheltuielile cu Apărarea.

UPDATE 7:00 – Soldații ruși ar fi reușit să captureze mai multe sisteme de internet Starlink dezvoltat de compania lui Elon Musk

Imagini apărute de pe frontul războiului din Ucraina arată cum soldați ruși ar fi reușit să captureze mai multe sisteme de internet Starlink dezvoltat de către compania SpaceX a lui Elon Musk. Mai mult, pare că rușii s-ar folosi deja de sistemul Starlink pe front.

Nu este clar cum au reușit rușii să pună mâna pe sistemele Starlink, compania lui Elon Musk declarând în repetate rânduri în trecut că nu face afaceri cu guvernul rus. O ipoteză lansată de unii comentatori ar fi că rușii ar fi reușit să cumpere sistemele starlink prin intermediari de pe unele piețe din țări terțe.

UPDATE Zelenski a făcut noi schimbări în armată

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat mai multe schimbări în conducerea militară a Ucrainei în timpul discursului său de seară din 10 februarie, numind doi noi adjuncți ai comandantului șef Oleksandr Sîrski și trei noi adjuncți ai șefului Statului Major General Anatolii Bargîlevîci, relatează presa ucraineană.

UPDATE Zelensky i-a mulțumit lui Macron pentru „sprijinul neclintit”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat sâmbătă că a discutat la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron despre situaţia de pe front şi „nevoile Ucrainei” în materie de arme şi muniţii, mulţumind Franţei pentru „sprijinul său neclintit”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Am vorbit despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre nevoile Ucrainei în materie de apărare, care includ drone, artilerie şi muniţii, război electronic şi sisteme de apărare aeriană”, scris Zelenski pe platforma X.

El a descris apelul drept „foarte pozitiv şi concret”, mulţumind Franţei pentru „sprijinul neclintit”.

Elysée a confirmat că cei doi lideri au discutat „evoluţia situaţiei de pe teren şi nevoile Ucrainei”.

Cei doi lideri au vorbit, de asemenea, despre acordul bilateral de securitate pe care Franţa şi Ucraina intenţionează în curând să-l încheie, precum cel recent încheiat de Kiev cu Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.