Zece cazuri de gripă confirmate în Argeş. Majoritatea sunt copii

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat, joi, că sunt 10 cazuri de gripă, confirmate în judeţ. Şase sunt copii cu vârste între 1 şi 8 ani. Doar 8 dintre cei bolnavi mai sunt internaţi.

Zece cazuri de gripă confirmate în Argeş. Majoritatea sunt copii, mai exact 6 minori cu vârste de la 1 la 8 ani. Alte patru femei au gripă. Vorbim de o femeie de 39 de ani, din Piteşti, care a fost prima cu virusul AH1 confirmat, una de 68 de ani, din Colibaşi, alta de 45 de ani, din Piteşti şi ultima în vârstă de 75 de ani, din Topoloveni.

Primele două cazuri au apărut în perioada 31 decembrie-6 ianuarie, celelalte 8 fiind înregistrate în intervalul următor. Teste au confirmat existenţa virusului AH1 la 9 dintre bolnavi şi AH3 la unul. Niciunul dintre cele 10 cazuri de gripă confirmate nu fusese vaccinat. Doi dintre bolnavi au fost externaţi, ceilalţi 8 se află la Secţia de Boli Infecţionase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Până, joi, la nivel naţional au fost raportate 105 cazuri de gripă confirmate. Din nefericire 5 persoane au murit. medicii anunţă că gripa debutează cviolent, cu febră mare, de 39 sau 40 de grade, frisoane, dureri de cap şi uneori stări de vomă.