Vremea 24 august. Vreme mai răcoroasă și ploi în unele regiuni

Valul de căldură care a lovit România se va menține în mare parte din țară, însă regimul termic este caracterizat de valori de temperatură ușor mai scăzute față de zilele precedente. Va fi în continuare caniculă pe arii restrânse, în Câmpia Română. Disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice, unde indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

Așadar, temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade. O să avem un cer variabil în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile sudice, centrale, în zona montană și izolat în rest.

Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în primele ore ale zilei în sud-estul teritoriului, iar după-amiaza și seara va fi asociat averselor (cu viteze în general de 50…60 km/h), în special în Oltenia și vestul Munteniei, unde atenție vor fi și vijelii.

În București disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indice temperatură-umezeală va depăși pragul critic. Pe timpul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intuensificãri de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade.

La munte vremea va fi în continuare caldă, dar instabilă mai ales după-amiaza și seara când va ploua. Vor fi și condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate averselor.

La mare vremea va fi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori de 26…..28 de grade. Cerul va fi temporar noros, cu precădere ziua, când, trecător vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și posibil grindină.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.