Video! Ziua Națională, sărbătorită la Piteşti cu paradă militară şi muzică de fanfară, dar fără tehnică de luptă

Ziua Națională a României a fost marcată la Pitești cu paradă militară şi muzică de fanfară. În schimb, au lipsit tehnica de luptă și echipamentele din dotarea structurilor militare.

În ciuda frigului de afară, termometrele arătau -4 grade, sute de piteșteni au luat parte la parada și defilarea militară din centrul municipiului Pitești.

1 Decembrie 2018 – Ziua Nationala a Romaniei

Publicată de Consiliul Judetean Arges pe Sâmbătă, 1 Decembrie 2018

La parada militară au defilat batalionele de prezentare ale Armatei Române – Garnizoana Piteşti, ISU Argeş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. De asemenea au defilat și copii de la mai multe unități școlare din municipiu.

100 de elevi ai Palatului Copiilor Pitești, îmbrăcați în culorile naționale au pregătit o coregrafie specială, în forma cifrei 100.

De asemenea, o olimpică din Pitești, Diana Ilie, elevă la Colegiul Național „Zinca Golescu”, a prezentat un discurs de Ziua Națională, despre mândria de a fi români.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la Pitești, în cursul dimineții, cu ceremoniale militare și religioase cu depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Poarta Eroilor, de pe strada Trivale, și Monumentul Eroilor, de pe strada Crinului. Cu această ocazie a fost aprinsă și Flacăra Centenarului  la Pitești.


Un episod militar este programat și pentru diseară, la ora 17.30, când are loc retragerea cu torțe a militarilor dn Garnizoana Pitești, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei.

Va urma apoi, ceremonia de aprindere a bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental de sărbători, în Piața Primăriei, precum și mai multe concerte.