Turiştii aflaţi în zona Transfăgărăşan, au văzut cum ursoaica şi puii s-au întors în apropierea unui hotel din zona Vidraru. Mamiferele au fost filmate de turiştii care în mod nejustificat, îşi riscă viaţa şi se apropie periculos de mult de animale.

 

Ursoaica și puii s-au întors la hotel, pe Transfăgărăşan! Zilele trecute, în parcarea unui hotel din apropiere de Vidraru o familie de urşi a fost filmată de turişti. Oamenii s-au apropiat la numai doi-trei metri de mamifere, riscând să fie atacaţi. La numai două zile după ce înregistrarea a apărut în mediul online, o altă filmare a fost făcută publică. De data aceasta, puii se află chiar lângă gardul hotelului iar un turist pentru a-i provoca să iasă în stradă, aruncă spre ei cu diverse obiecte. Asta, în ciuda faptului că hotelierii i-au avertizat pe oameni în repetate rânduri asupra pericolului.

Ursoaica şi puii pot fi văzuţi atât în parcare, cât şi pe marginea şoselei. Cetăţenii sunt avtenţionaţi să nu le mai dea de mâncare, hrana ţinându-i cât mai aproape de zonele populate.

Este vorba despre aceeași ursoaică care a fost zărită în apropierea Cetății Poenari, la sfârșitul lunii martie, motiv pentru care obiectivul a fost închis. Atunci animalul a fost tranchilizat, fiind relocat pe Valea Oticului. Cu toate că s-a montat un dispozitiv de urmărire în jurul gâtului, aceasta s-a întors pe Transfăgărășan.