Update-VIDEO-Prima victimă după ninsoarea din munții Făgăraș! Tânăr în stop cardio respirator

Update- A fost declarat decesul tânărului în vârstă de 22 de ani. Transportat de o ambulanţă la Spitalul Sibiu tânărul s-a aflat în stare critică. medicii au continuat să îi facă manevre de resuscitare, din oră în oră, sperând într-o minune. Din nefericire, cu puţin înainte de ora 13,00 inevitabilul s-a produs, tânărul fiind declarat, oficial, mort.

Salvamontișii argeșeni au fost solicitați să intervină la prima victimă după ninsoarea din munții Făgăraș. Este vorba de un tânăr de 22 de ani din Sălaj care se afla în stop cardio respirator.

Prima victimă după ninsoarea din munții Făgăraș este un tânăr de 22 de ani din județul Sălaj care se afla în drumeție pe un traseu în zona Bâlea Lac. Acesta a suferit o fractură de picior. Făcea parte dintr-un grup de 4 persoane. Au fost chemați în ajutor salvamontiști fiind formată o echipă comună cu salvamontiști din Argeș și din Sibiu. Turistul a fost preluat de la Șaua Caprei, fiind dus la cabana Bâlea Lac.

Victima făcuse șoc hipotermic și era în stop cardio respirator. Tânărul a fost găsit la altitudinea 2.300 metri, acolo unde temperatura scăzuse la -7 grade Celsius. În plus vântul bătea cu putere astfel că temperatura resimțită era mult mai scăzută. Era în echipament de vară. Au fost pornite manevrele de resuscitare. La cabană se afla și un medic rezident care a efectuat manevrele alături de paramedici și salvamontiști.

O ambulanță de la Sibiu a ajuns foarte greu la prima victimă după ninsoarea din Făgăraș, din cauza viscolului și a zăpezii care se așternuse. Tânărul a fost preluat de echipajul cu medic, tot în stop cardio respirator, și a pornit către Sibiu. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte neechipați corespunzător, acum când a nins iar temperaturile sunt scăzute.

Video: Salvamont Arges