Turişti germani blocaţi pe munte din cauza ninsorii! Aveau echipament de vară

La această oră se află în plină desfăşurare o acţiune de salvare a doi turişti germani blocaţi pe munte din cauza ninsorii. Cei doi au echipament de vară şi nu au mai putut înainta prin zăpada groasă de 30 de centimetri, din munţii Făgăraş.

Turişti germani blocaţi pe munte, în apropiere de refugiul Călţun, în munţii Făgăraş. ” În momentul acesta patrula noastră de la Cota 2000 împreună cu colegii sibieni se duc în Refugiul Călţun. Evacuează doi turişti germani, unul de 67 de ani, rămaşi de aseară, care au cerut asistenţă să fie coborâţi. Le este frică. Colegii se vor duce şi cu ceai şi cu tot ce trebuie ca să-i pună cât de cât pe picioare, să poată să coboare la Piscul Negru. Nu sunt echipaţi. Traseul până la ei durează 4-5 ore, numai dus.  Apoi, coborârea va dura minim 3 ore pentru că o să fie aduşi pe un alt traseu. Îi ducem la Piscul Negru”, declara Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

Operaţiunea de salvare a celor doi turişti germani blocaţi pe munte de ninsoare este în plină desfăşurare la această oră. Stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri în zona în care se află cei doi. Salvamontiştii argeşeni estimează că vor ajunge la cabană în jurul orei 18.00.
Foto: Salvamont Argeş