Video! Pești și păsări moarte în plasele braconierilor pe un lac de acumulare din Argeș

Pești și păsări moarte în plasele braconierilor! Membrii unei asociații care luptă împotriva braconajului au descoperit mai multe plase, în Barajul Budeasa, în care erau prinși atât pești cât și păsări. Prada zăcea în apă de mai multe zile și intrase în putrefacție.

Pești și păsări moarte în plasele braconierilor pe un lac de acumulare din Argeș! Mai mulți voluntari s-au strâns într-o asociație, unde încearcă să salveze fauna piscicolă din Argeș. Sunt mai multe persoane pasionate de pescuit care doresc să schimbe ceva în bine pentru apele din județ.

Acțiunile asociației se desfășoară împreună cu echipaje de la IPJ Argeș sau Jandarmeria Argeș. Au fost încheiate protocoale între aceștia pentru desfășurarea în bune condiții a acțiunilor de control privind combaterea braconajului.

Iar acțiunile lor dau rost. Săptămâna trecută, în barajul Budeasa au fost găsite mai multe setci în care erau prinși zeci de pești, dar și păsări. Unele plase ale braconierilor stăteau în apă de mai multe săptămâni, peștele intrând în putrefacție. În plasele acestora și-au găsit sfârșitul și mai multe păsări după ce s-au prins în ele și nu au mai putut să se elibereze.

Peștele viu, găsit în urma acțiunilor întreprinse, este eliberat de către membrii asociației, iar plasele braconierilor sunt arse. Toate aceste acțiuni sunt filmate de membrii grupului.

Publicată de ANCBP Filiala Arges pe Vineri, 23 Noiembrie 2018

„Facem aceste acțiuni pentru că s-a ajuns ca pescarul să își păzească peștele. Avem acțiuni de filaj și pe apă. Ele sunt făcute periodic”, ne-a precizat reprezentantul Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș.