VIDEO! Incendiu de vegetație la Călinești

Update! Incendiul este aproape lichidat. Au ars 2 hectare de vegetație uscată. Intervenția pompierilor a durat mai mult de o oră. Aceasta a fost îngreunată de faptul că focarele au fost dispersate.

Incendiu de vegetație uscată la Călinești. La fața locului s-a deplasat Garda de Intervenție Topoloveni.

Incendiul a fost localizat, iar în aceste momente se lucrează pentru lichidarea focarelor. Incendiul a izbucnit pe un câmp din localitatea argeşeană Călinești.

Arderilor de vegetaţie uscată și mirişti  trebuie să respecte mai multe măsuri specifice. Colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii etc. De asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii. Oamenii trebuie să supravegherea permanent focul, iar înainte de părăsirea locului să se asigure că e stins.

Argeșenii care nu respectă prevederile menționate mai sus riscă sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Foto/video: ISU Argeș.