Urmărire cu focuri de armă, la Mioveni! Șoferul care gonea părea drogat

Urmărire ca-n în filme, în noaptea de marți spre miercuri. Polițiștii au tras focuri de armă, după ce un șofer nu a oprit la semnal. Adolescentul de 17 ani, aflat la volanul unui Logan, părea drogat.

Polițiștii au făcut semnal de oprire unui Logan care rula prin Mioveni. În loc să tragă pe dreapta, șoferul, un adolescent de 17 ani, a accelerat și a demarat în trombă. Echipajul Poliției Rutiere a pornit în urmărirea Loganului. Polițiștii au cerut sprijin colegilor de la Ordine Publică.

Cu cele două echipaje pe urmele sale, șoferul Loganului a reușit să ajungă pe DN 73. Nu a încetinit nici măcar atunci când a fost somat și s-au tras șase focuri de armă. Oamenii legii au oprit Loganul după ce echipajul de la Ordine Publică a reușit să-l depășească și i-a blocat trecerea iar cel de la Rutieră a stat în spate oprindu-l să întoarcă.

Urmărirea cu focuri de armă nu l-a impresionat pe șoferul de 17 ani, fără permis. Nici pe prietenii săi, de 17, ani, 18 ani, respectiv 20 de ani, aflați în mașină. Tinerii păreau mai degrabă distrați de aventura lor, nicidecum îngrijorați. Șoferul a suflat în etilotest, stabilindu-se că nu consumase alcool.

Având un comportament ciudat, polițiștii s-au gândit că adolescentul este drogat. A fost dus la spital pentru recoltare de probe toxicologice, acestea infirmând prezența unor droguri în organism. Pe numele adolescentului a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.