Argeșeanca strangulată și incendiată în Italia! Criminalul este căutat

Autopsia a stabilit că argeșeanca a murit strangulată. Criminalul a dat foc garsonierei ca să șteargă urmele. Nicoleta Căciulă, de 46 de ani, din comuna Vlădești a fost găsită de pompieri. Inițial, s-a crezut că femeia a murit din cauza fumului.

Argeșeanca strangulată a fost găsită fără viață de către pompieri în locuința sa din Brunico, provincia Bolzano, în dimineața zilei de 17 iulie, 2018, după ce au intervenit pentru a stinge un incendiu.

Corpul Nicoletei se afla pe podea, înfășurat într-o pătură, iar deasupra sa a fost găsit un cablu electric, relatau autoritățile imediat după tragedie, scrie www.rotalianul.com. S-a crezut că argeșeanca a murit intoxicată cu fum, după ce o pernă electrică a făcut scurt circuit și locuința a luat foc.

În urma autopsiei s-a stabilit că Nicoleta Căciulă nu a murit nici din cauza fumului inhalat și nici din cauza incendiului. Argeșeanca a murit asfixiată în urma strangulării cu cablul electric găsit pe corpul său, chiar în apropierea gâtului. Potrivit medicului legist care a efectuat autopsia, în plămânii Nicoletei nu au fost găsite urme de fum, dovadă clară că aceasta a decedat înainte ca incendiul să aibă loc.

Anchetatorii iau în calcul ipoteza cum că Nicoleta a fost ucisă iar incendiul ar fi fost provocat de criminal pentru a carboniza trupul femeii, ascunzând în acest fel urmele crimei.

 

Anchetatorii au luat în calcul varianta unei crime în scop de jaf, dar nu lipsesc bunuri din locuință. Nu este exclusă nici posibilitatea ca argeșeanca strangulată să fie victima unui cunoscut pe care chiar ea să-l fi primit în locuință.

Argeșeanca strangulată ar fi trebui să vină în țară la începutul lunii august. Fratele său, aflat și el în Italia la muncă, se ocupă de formalitățile de repatriere a trupului. Autoritățile italiene nu au aprobat; deocamdată, ridicarea trupului de la morgă, fiind vorba de o crimă.

Nicoleta Căciulă era originară din Vlădești, județul Argeș, dar se afla de mulți ani în Italia și locuia singură în localitatea Brunico, unde lucra într-o fabrică de prelucrare a lemnului.