Urmărire ca-n filme pe DN 7! Rromi prinși după ce au vrut să jefuiască un șofer turc

Urmărire, duminică seară, pe DN 7, în comuna Cotmeana. Doi rromi au fost fugăriți de polițiști, după ce au încercat să jefuiască un turc. Goana a avut loc printre mașinile de pe traseu. Suspecții au fost prinși, fiind culcați la pământ și încătușați.

Doi indivizi de etnie rromă, din Piteşti, de 25 ani, respectiv 26 de ani, se aflau pe DN 7, în comuna Cotmeana. Au urmărit un șofer turc, care era într-o parcare amenajată din localitatea amintită. Bărbatul era jos, lângă TIR, însă, portiera era deschisă larg. Unul dintre tineri s-a dus la mașină și, profitând de neatenția conducătorului, a urcat în cabină. Celălalt a stat „de șase”! Turcul și-a dat seama că are parte de musafiri nepoftiți și a urcat peste hoțul care scotocea printre lucrurile sale. Hoțul a rupt-o la fugă alături de complicele său, iar șoferul s-a luat după ei.

Urmărire cu final fericit! Tocmai în acel moment, prin zonă trecea un echipaj al Serviciului Rutier Argeș, care patrula. Polițiștii și-au dat seama se se petrece și au oprit. Unul dintre agenți a luat-o la fugă pe urmele suspecților, celălalt polițist a cerut întăriri prin stație și a continuat urmărirea cu mașina. A durat puțin, cei implicați alergând printre mașini. Indivizii au fost prinși, întinși pe caldarâm și încătușați. Între timp a sosit și un echipaj de la Secția Rurală Drăganu.

După urmărire, cercetările au continuat urmând să se stabilească dacă indivizii aveau un complice care îi aştepta cu maşina pentru a le asigura fuga de la locul faptei. „Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, de 25, respectiv 26 de ani, din Piteşti, bănuiţi de săvârșirea infracţiunii de tentativă de furt calificat. Au fost imobilizaţi iar cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti și cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, declara Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al I.P.J. Argeş.