Un tânăr urmărit la nivel european a fost depistat în județul Argeș. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, din comuna argeşeană Sălătrucu, este acuzat de comiterea unui număr de 47 de infracţiuni de furt în Marea Britanie.

Pe numele său autorităţile judiciare britanice au emis un mandat european de arestare. Joi, 7 noiembrie, bărbatul a fost reținut de polițiștii argeșeni pentru 24 de ore. Tânărul a fost prezentat Curții de Apel Pitești pentru parcurgerea procedurii de extradare.

„Admite cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 21 octombrie 2019, de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, respectiv de Tribunalul Magistraţilor Nottingham, pentru comiterea unui număr de 47 de infracţiuni de conspiraţie la furt, furt şi tentativă de furt… Ia act că persoana solicitată P.G.I., este de acord să fie predat către autorităţile judiciare din Marea Britanie. (..) Dispune arestarea persoanei solicitate P.G.I. în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08 noiembrie 2019 şi până la data de 07 decembrie 2019, inclusiv”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.