Turc arestat pentru trafic de droguri! A minţit ca să scape din închisoare

Închis la Penitenciarul Mioveni un cetăţean străin s-a ales cu noi acuzaţii. Turc arestat pentru trafic de droguri după ce a vrut să inducă în eroare autorităţile. A făcut denunţ ca să i se reducă pedeapsa când de fapt el pusese la cale transportul de droguri.

Turc arestat pentru trafic de droguri! A minţit ca să scape din închisoare! Condamnat de Tribunalul Vâlcea la o pedeapsă cu închisoarea de 17 ani şi 8 luni pentru trafic de droguri, Y.H. un cetăţean turc a vrut să beneficieze de o lege specială, prin care îşi putea reduce pedeapsa. A pus la cale un plan! Din Penitenciarul Mioveni, şi-a sunat un complice din Germania, prin intermediul căruia mai adusese droguri în România. L-a rugat să „planteze” nişte tablete de ecstasy, într-o maşină lovită, adusă în România de un bulgar şi un român.

Totul, cu intenţia de a face denunţ împotriva celor doi pentru a beneficia de acea reducere. Risca să le fie confiscată o cantitate mare de ecstasy, dar i se micşora sentinţa, băgând la închisoare doi oameni nevinovaţi. Şoferii care aduceau drogurile în România habar nu aveau că în maşina lor sunt ascunse pastilele periculoase.

Un alt deţinut a aflat de planul turcului

Un alt condamnat a aflat de plan şi l-a denunţat pe Y.H. procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti. Fără să ştie că a fost demascat, Y. H. a depus denunţul patru zile mai târziu.

„Aspectele denunțate au fost confirmate de acțiunile inculpatului Y. H., acesta din urmă adresându-se D.I.I.C.O.T. cu o cerere de a fi audiat pentru denunțarea unor infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc. La data de 08.05.2017, inculpatul Y. H. a susținut în denunțul formulat că, în orașul Rotterdam, Olanda, există un laborator. De acolo se comercializează droguri către o persoană din Turcia, acestea fiind transportate, de regulă, de cetățeni bulgari, prin România și Bulgaria.

Acesta a declarat faptul că o persoană a cumpărat 10.000 de pastile de ecstasy și 5 Kg de cocaină.  Le-a ascuns în portierele unui autoturism ori în locul unde se montează roata de rezervă, urmând să le transporte în Turcia.

La data de 12.05.2017, inculpatul a depus la dosar fotografia cărții de identitate a unei persoane despre care a susținut că va conduce o platformă ce va transporta autoturismul în care sunt ascunse drogurile.

Ulterior,inculpatul Y. H. a comunicat organelor de urmărire penală faptul că transportul nu a mai avut loc pe teritoriul României, urmând să comunice datele pe care le va afla cu privire la viitoarele transporturi de droguri către Turcia prin România.

Pentru a putea fi dovedită implicarea sa în transportul de droguri, inculpatul Y. H. l-a determinat pe numitul O. M. să planteze într-un autoturism, aflat pe o platformă care circula pe ruta Germania-România şi care a intrat în ţară la data de 24.10.2017, prin Punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, cantitatea de 600 grame amfetamină şi 976 de comprimate ecstasy, în scopul dovedirii faptei nereale reclamate prin denunțul formulat la data de 08.05.2017” se arată în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de vineri, inculpatul turc a fost a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.