Trei candidaţi eliminaţi la BAC de la proba la alegere a profilului!

La ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat au fost constatate trei tentative de fraudă, în Argeş. Trei candidaţi eliminaţi au ratat şansa de a promova examenul de maturitate. De asemenea, au lipsit 189 de elevi dintre cei înscrişi.

 

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării, zi în care au fost trei candidaţi eliminaţi.

Au fost 4739 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre disciplinele: anatomie, biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie. S-au prezentat 4550 de candidaţi, iar 189 au absentat. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, provenind din centrele de concurs de la Liceul Tehnologic ,,Dacia” Pitești, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Dima” Pitești și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

      

 Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui, potrivit legii.

      Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

      Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.