Suspiciunea de pestă porcină de la Stoenești a fost infirmată

Suspiciunea de pestă porcină africană din localitatea argeșeană Stoenești a fost infirmată. Pe 11 decembrie, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperiţi decedaţi trei porci. În urma analizelor, rezultatul a fost negativ.

Suspiciunea de pestă porcină de la Stoenești nu a fost confirmată! Conform procedurii, au fost prelevate probe pentru analizele de specialitate, iar rezultatul acestora este negativ, ceea ce infirmă suspiciunea de pestă porcină africană (PPA), se arată într-o informare transmisă de Prefectura Argeș.

Se pare că cei trei porci de la Stoenești au murit după ce ar fi înghițit accidental otravă de șoareci. „Rezultatele probelor de la Stoenești au ieșit negative. Suspiciunea de pestă porcină africană a fost infirmată. Într-adevăr, proprietarul celor trei porci decedați ne-a spus că el crede că animalele au înghițit otravă de șoareci”, a precizat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeș.

La această dată, pe teritoriul judeţului Argeş, nu există nicio altă suspiciune de pestă porcină africană.

Reamintim că orice presupunere de PPA trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.