Suspiciune de pestă porcină în Argeş! Trei porci morţi, la Stoeneşti

O nouă suspiciune de pestă porcină în judeţul Argeş! Trei porci au murit într-o gospodărie din comuna Stoeneşti. Anunţul a fost făcut de Prefectura Argeşului.

 

Suspiciune de pestă porcină în Argeş! Prefectura Argeşului a făcut o comunicare oficială în acest sens.

„Referitor la evoluţia focarelor de pestă porcină africană în România, Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş vă informează:

Pe teritoriul judeţului Argeş, la data de 11 decembrie 2018, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperite decedate trei exemplare de suine. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii.

Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă. Reamintim că sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor sunt esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, avînd în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii”, se precizează în comunicat.

În judeţul Argeş pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată la patru porci dintr-o gospodărie din satul Negraşi la începutul lunii noiembrie. Aceasta a fost plasată sub supraveghere oficială, nefiind confirmat virusul la alte animale din judeţ de atunci până în prezent.