Stocuri suficiente de antiderapant în Argeș! Starea drumurilor județene este…

În contextul avertizării de cod galben de ninsori lapoviță și ploaie, autoritățile județeen au intervenit, permanent, cu utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant pe drumurile județene din Argeș.

Consiliul Județean Argeș precizează că există stocuri suficiente de antiderapant pentru fiecare district. Utilajele angrenate în aceste acțiuni sunt pregătite să intervină în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență, să adapteze viteza la condiţiile din trafic și să aibă autovehiculele echipate pentru condiții de iarnă.

De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă sectorul deschis al Transfăgărășanului trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă, cu anvelope de zăpadă, lopată și antiderapant, deoarece suprafața carosabilului poate fi acoperită de gheață. Chiar dacă se intenționează doar parcurgerea  șoselei, fără oprire, este indicat să existe în mașină încălțări și îmbrăcaminte de iarnă. Astfel, se poate face făță unei eventuale situații când este nevoie de activitate în afara vehiculului.

Salvamont Argeș informează că în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de aproximativ 15 cm. În foarte multe zone, din cauza viscolului, s-au format troiene de 60-80 de centimetri. Această situație impune parcurgerea traseelor turistice montane din județul Argeș cu precauție. Se va folosi echipament de iarnă complet, respectiv îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Foto: Info Trafic Pitești