Spărgea apartamente la parter, în Piteşti! A ajuns în arest

Un tânăr de 20 de ani spărgea apartamente la parter, în Piteşti. Forţa geamurile din termopan şi intra. Când a aflat că poliţiştii sunt pe urmele sale, a fugit în străinătate. Cum s-a întors, a ajuns în arest!

 

Spărgea apartamente la parter! Tânărul în vârstă de 22 de ani, din comuna Ludeşti, judeţul Dâmboviţa, nu acţiona singur. Avea un complice care stătea „de şase”, cât timp acţiona. El forţa geamul din termopan al locuinţei, sărea pe fereastră în casă şi fura bunuri de valoare, mărunte: bijuterii, bani, telefoane, etc. În acest fel, a spart 5 apartamente şi o societate comercială, de acolo plecând cu două laptop-uri. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 20.000 lei.

În toamna anului trecut, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţie Municipiului Piteşti au identificat spărgătorul. Au efectuat o percheziţie acasă la acesta, în Dâmboviţa, găsind o parte dintre bunurile sustrase. Cu timpul a fost recuperată o proporţie de 90% din prejudiciu. Tânărul aflând de descinderi a fugit, stând plecat în străinătate câteva luni. S-a întors acasă de sărbători. Imediat cum au aflat că hoţul este în ţară, poliţiştii BIC s-au dus şi l-au ridicat. Acesta a fost reţinut luni. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Complicele său a fost plasat sub control judiciar.