Soldat israelian de origine română, dezvăluiri exclusive despre teroarea provocată de Hamas

Mărturii exclusive făcute de un soldat român înrolat în armata israeliană în direct la Realitatea PLUS. Acesta a povestit cum de mai bine de o săptămână armata așteaptă să se anunțe declanșarea invaziei în Fâșia Gaza. Soldatul susține că, în caz contrar, situația civililor israelieni din apropierea zonei de conflict se va înrăutăți, mai ales dacă Hamas primește în continuare sprijin material și logistic. 

„Noi suntem staționați la bază de o săptămâmă și un pic. În zona nostră este zonă militară închisă, zona este bombardată într-una. Starea nostră de spririt este bună, suntem pregătiți la tot ce se întmplă să intrăm în Gaza, noi ne apărăm țara mică și familiile nostre. (…) Știm că nu se începă ceva, va fi și mai rău. Hamas are o putere și mai mare, Gaza cumpără arme, în loc să se ocupe de nevoile poporului, pe conducătorii lor nu îi interesează, pe ei interesează să câștige conflictul acesta Israelul,”, a afirmat, în exclusivitate la Realitatea Plus Marius, un soldat israelian de origine română.

Armata israeliană spune că aşteaptă o „decizie politică” înainte de a desfăşura o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, pe care o bombardează fără încetare ca represalii la atacul sângeros al Hamas de acum o săptămână, potrivit News.ro.

În două briefinguri de presă separate, purtătorii de cuvânt ai armatei israeliene, Richard Hecht şi Daniel Hagari, au declarat că o „decizie politică” trebuie să preceadă orice invazie, relatează Le Monde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.