Șoferul de TIR, beat, a provocat un accident în lanț pe DN 7! Trei răniți au ajuns la spital

Cinci mașini, au fost implicate într-un accident în lanț pe DN 7, în comuna Cotmeana, satul Lintești, luni seară. Traficul a fost blocat total. Șoferul de TIR, beat, vinovat de coliziune.

Accidentul a avut loc în localitatea Lintești. Un șofer de TIR, beat, nu a păstrat distanța regulamentară în timpul mersului și a izbit, atât de tare, o Skoda, provocând o reacție în lanț, Autoturismul condus de un bărbat, de 63 de ani, din Pitești, a fost împins în față unde a lovit un Logan, la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

La rândul său Loganul a fost proiectat într-un Volkswagen, condus de un șofer în vârstă de 25 de ani, din comuna Cuca, autovehiculul fiind izbit de TIR din fața sa. Cele trei autoturisme prinse între TIR-uri au fost avariate destul de rău.

 

Trei persoane au fost rănite: șoferul Loganului și fratele acestuia, pasager pe locul din față, și șoferul Volkswagenului. Toți au fost transportați la spital, unde s-a constata că nu au suferit multiple traumatisme, nu și fracturi.

În urma izbiturii, instalația de GPL montată de Logan s-a spart. Pompierii s-au deplasat pe DN 7, pentru a interveni, existând riscul uni explozii. Timp de 30 de minute cât a durat intervenția militarilor, traficul a fost complet blocat.

Șoferul de TIR, beat, a fost testat de polițiștii Serviciului Rutier Argeș în timpul cercetărilor la la locul accidentului. Avea o concentrație de alcool de 0,80 la mie în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltare de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La acestă oră, se circulă alternativ pe un singur sens. Pe numele șoferului de TIR beat a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă. Foto: Info Trafic Pitești