Şofer de autobuz băut, la volan! Angajatul Publitrans pleca în cursă

În timpul unui control efectuat la prima oră, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un şofer de autobuz băut, la volan. Conducătorul auto, angajat la SC Publitrans 2000, plecase în cursă când a fost tras pe dreapta.

Şofer de autobuz băut, la volan! Angajatul Publitrans 2000 S.A, pleca în cursă, când a fost oprit de un echipaj al Biroului Rutier Piteşti. Conducătorul auto în vârstă de 55 de ani, din Piteşti, conducea autobuzul la prima oră a dimineţii şi mai avea puţin să ajungă la staţie, pentru a lua călători. Când a suflat în etilotest, aparatul indica o concentraţie de alcool de 0,31 la mie în aerul expirat. Bărbatul a recunoscut că întrecuse măsura la consumul de alcool cu o seară înainte.

Un alt şofer profesionist, în vârstă de 53 de ani, din comuna Suseni, aflat al volanul unei dubiţe de transport marfă a fost prins băut. Acesta era pe strada principală din comuna Bradu când a fost oprit pentru control. Etilotestul indica o concentraţie de alcool de 0,32 la mie.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare. Ambilor le-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.