Șeful Casei de Pensii a anunțat la Realitatea Plus o dublă recalculare pentru anumiți pensionari

Anumiți pensionari vor beneficia de o dublă recalculare a pensiilor. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dezvăluit în exclusivitate la REALITATEA PLUS că dosarele care conțin și adeverințele care dovedesc existența sporurilor vor beneficia de a doua recalculare începând cu 1 septembrie, iar anul următor, pensionarii respectivi vor avea parte de noi majorări. 

In pricipal este vorba despre acordul global ca principala forma de remunerare înainte de Revoluție, dar vorbim si de celelalte sporuri care nu aveau un caracter permanent, deci nu erau luate luna de luna, se dădeau sporadic. Gen al 13-lea salariu, care-l luam o singură data la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor. Orele suplimentare, prime, premii, care nu aveau caracter ritmic, luna de luna si se luau o dată, de 2 ori pe an. Până in momentul de față nu sunt luate in calcul la pensie, dar noi am considerat daca asupra lor, e foarte important, daca angajatorul a evidențiat si a datorat CAS către Buget, respecta principiul contributivității ș atunci ele trebuie să fie luate in calcul”, a afirmat Daniel Baciu, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Ce este ACORDUL GLOBAL, sistemul de remunerare foarte popular în comunism? Ce categorii de angajați au fost plătiți astfel și ar putea profita la recalcularea pensiilor

 O altă veste bună este că digitalizare evoluează cu pași repezi, astfel încât pensionarii nu vor mai fi nevoiți să bată drumul la casele teritoriale de pensii, pentru că vor putea depune dosarul în spațiul virtual, oarecum într-un sistem asemănător celui care funcționează la ANAF. 

„Talonul de pensie va fi tot în format digital, biletele de tratament, transmiterea de cereri și oferirea de răspunsuri, simulare a pensiei, a calcului, unde oamenii pot să-și introducă datele și să-și facă o simulare a cuantumului pensiei“, a declarat Daniel Baciu, potrivit Realitatea Plus.

 
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.