Sediul Consiliului Judeţean Argeş şi al Prefecturii va fi reabilitat! A fost semnat contractul de finanţare

Sediul Consiliului Judeţean Argeş şi al Prefectirii judeţului va avea o altă „faţă”. Palatul Adminitrativ, situat în centrul Piteştiului, intră în reabilitare, după ce miercuri a fost semnat contractul de finanţare cu ADR Sud Muntenia. Vor fi făcute anvelopări, reparaţii, finisaje şi alte lucrări necesare.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractul privind finanțarea proiectului ”Creșterea eficienței enegetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti – Piaţa Vasile Milea, nr. 1, Judeţul Argeş”.

Valoarea totală a contractului este de 33,852,486.54 lei, din care 24,632,758.82 lei reprezintă valoarea nerambursabilă iar 9.219.727,72 lei este contribuţia beneficiarului., iar perioada de implementare a proiectului este de 39 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reducerea emisiilor

de gaze cu efect de seră şi a consumurilor de energie în vederea creşterii eficienţei energetice a Palatului Administrativ; reabilitarea din punct de vedere termic a clădriii şi creştere confortului termic.

Sediul va fi anvelopat, se va înlocui tâmplăria (cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam tripan), se vor reabilita instalaţiile termice, electrice şi sanitare. Vor fi făcute reparaţii ale fisurilor clădirii şi se vor reface finisajele interioare și exterioare în zonele afectate de intervenții;

La etajul 8 se vor amplasa panouri solare cu cate 30 de tuburi vidate și două boilere a câte 1000 l fiecare.

Vor beneficia de aceste reabilitări cei 347 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în clădirea amintită; 200 angajaţi ai C.J.Argeş, 147 angajaţi în cadrul celorlalte instituţii care ocupă spaţiile în Palatul Administrativ.