Pericol de explozie! Copiii se jucau cu un proiectil, la Valea Mare Pravăţ

Pericol de explozie, la Valea Mare Pravăţ. Copiii care se zbenguiau pe malul rîului Argeşel au găsit un proiectil. Fără să ştie la ce risc se expun l-au făcut obiect de joacă.

Miercuri, copiii se jucau, când au descoperit proiectilul. L-au luat în braţe, părîndu-li-se greu l-au aruncat, dar nu l-au abandonat făcîndu-şi de lucru pe lângă obuz.

Un grup de turişti i-a observat şi au luat proiectilul, l-au transportat până în Gura Pravăţ, unde l-a predat poliţiştilor de la Secţia Rurală Valea Mare Pravăţ.

Este vorba despre un proiectil de aruncător, de calibru 54 mm, cu focos, care data din perioada Primului Război Mondial. Fiind neexplodat, putea fi detonat de copii în joaca lor.

A fost ridicat de echipa de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, în condiţii de siguranţă. Urmează să fie detonat într-un poligon special.

Reprezentanţii ISU Argeş reamintesc că este interzis: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc.