Salariul minim pe economie va ajunge la 3.700 de lei!

A apărut documentul care schimbă modul de calcul al salariului minim pe economie! Noua formulă va ține cont de rata inflației, dar și de productivitatea muncii, însă sindicatele atrag atenția că formula se bazează doar pe prognoze. Documentul va fi discutat mâine la Palatul Victoria atunci când premierul Marcel Ciolacu va discuta cu patronatele și sindicatele despre creșterea salariului minim pe economie. Venitul ar urma să crească la 3.700 de lei, însă nu se știe dacă în iulie sau în septembrie. Patronatele au semnalat că nu își permit majorarea, mai ales că facilitatea fiscală de 200 de lei ar putea fi eliminată.

Realitatea PLUS a obținut documentul care propune o schimbare semnificativă în modul de calcul al salariului minim pe economie. Conform noii formule, salariul minim va ține cont de rata inflației și de productivitatea muncii. Această modificare este menită să ajusteze mai eficient salariul minim la condițiile economice actuale. Totuși, sindicatele atrag atenția că formula se bazează doar pe prognoze, ceea ce poate introduce incertitudini în calculul final. Documentul va fi discutat mâine la Palatul Victoria, în cadrul unei întâlniri între premierul Marcel Ciolacu, patronate și sindicate, acolo unde se va dezbate creșterea salariului minim pe economie. Conform propunerii, venitul minim ar urma să crească la 3.700 de lei. Însă, există încă incertitudini privind momentul exact al implementării acestei creșteri, fie în iulie, fie în septembrie.

Patronatele și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea lor de a susține această majorare, mai ales în contextul în care facilitatea fiscală de 200 de lei ar putea fi eliminată. Aceste schimbări ar putea pune presiuni suplimentare asupra angajatorilor, care deja se confruntă cu diverse provocări economice.

Discuțiile de mâine vor fi cruciale pentru stabilirea unei direcții clare privind viitorul salariului minim pe economie și impactul acestuia asupra pieței muncii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.