S-a aprobat! 10 autobuze electrice vor fi cumpărate pentru piteşteni

Consiliul Local Piteşti a aprobat proiectul de cofinanţare, astfel că, 10 autobuze electrice vor fi cumpărare pentru transportul piteştenilor. De asemenea, a trecut proiectul privind achiziţia şi montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze.

S-a aprobat! 10 autobuze electrice vor fi cumpărate pentru transportul piteştenilor! Primarul Cornel Constantin Ionică a anunţat cu privire la achiziţie: „A avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local în cadrul căreia au fost adoptate proiecte importante pentru municipiul Pitești. Astfel, Consiliul Local a votat pentru un proiect prin care municipiul Pitești va cofinanța achiziționarea a 10 autobuze electrice. Un alt proiect a vizat asigurarea cofinanțării pentru achiziționarea și montarea în oraș a unor stații de încărcare pentru vehiculele electrice”.

Municipaliatea va înainta Autorității pentru Fondul de Mediu un proiect de aproape 25 milioane lei prin care își propune să achiziționeze 10 autobuze electrice. Acestea vor fi finanțate cu 80% prin AFM, restul de bani urmând să fie asigurați de la bugetul local. Cele 10 autobuze electrice vor fi folosite de SC Publitrans 2000 SA, pentru transportul piteştenilor.

Va fi derulat şi proiectul de achiziţie şi montare a 11 staţii pentru încărcare rapidă a autobuzelor electrice şi a 40 de staţii pentru încărcare lentă. Acestea vor fi distribuite pe toate traseele pe care operează SC Publitrans 2000 SA Piteşti. Staţiile sunt necesare pentru alimentarea cu energie a celor 10 autobuze electrice ce vor fi cumpărate. Primarul intenţionează să cumpere şi autobuze hibrid, staţiile fiind folosite şi la aceste autovehicule. Valoarea totală a proiectelor care vor transforma transportul public din Piteşti într-unul modern şi economic, se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.