Repartizarea la liceele din Argeş! Colegiul Brătianu rămâne lider cu 9,72 ultima medie de intrare

Repartizarea la licee din judeţul Argeş, a ajuns la final. Elevii care au susţinut de Evaluarea Naţională au aflat la ce liceu vor învăţa următorii patru ani.

Repartizarea computerizată  la licee, clasează Colegiu I.C Brătianu din Piteşti pe primul loc, cu cea mai mare medie de intrare. La matematică-informatică, bilingv, ultima medie de admitere a fost 9,72. La aceeaşi specializare, dar cu predare în limba română, ultima ultima medie a fost 9,55 iar la specializarea Ştiinţele Naturii, ultima medie a fost 9,35.

La Colegiul Naţional Zinca Golescu, la Ştiinţele ale Naturii, clasele de Limba şi Literatura Română, ultima medie de admitere a fost 9,04 iar la bilingv, 8,86.

Repartizarea computerizată clasează  Colegiul Naţional Alexandru Odobescu Piteşti, pe locul III. La Ştiinţe ale Naturii, bilingv, unde ultima medie a fost 8,79.La acelaşi liceu au rămas trei locuri libere, la Filologie.

La Colegiul Naţional Vlaicu Vodă Curtea de Argeş, specializarea Filologie, ultima medie de admitere a fost 8,18 iar la Liceul Teoretic Ion Barbu Piteşti, specializarea Filologie, ultima medie de admitere a fost 8,07.

La Colegiul Naţional Dinicu Golescu Câmpulung, specializarea matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 8,06. La coada clasamentului, se află unele licee tehnologice unde ultima medie de admitere s-a situat mult sub 5.

La polul opus se numără, Liceul Tehnologic Nr.1 Mărăcineni, clasat pe ultimul loc, ultima medie fiind 2,30, urmat de Liceul Tehnologic Costeşti, cu media 2,38 şi Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni,  cu media 2,49.

A doua etapă de admitere în învăţămîntul liceal începe pe 18 iulie, cu afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă ori maternă.

În Argeş au rămas libere 212 locuri majoritatea la liceele tehnologice.

Media de admitere la liceu în 2018 s-a calculat adunînd 80% din media obţinută la Evaluarea Naţională şi 20% din media claselor V-VIII.