Record de temperatură în România: cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor

Vreme anormală, în țara noastră, și în luna februarie. Meteorologii anunță recorduri de temperatură, cu maxime de 23 de grade Celsius.

„Rămânem în continuare pe un ton de vreme caldă, masa de aer cald va fi prezentă și săptămâna viitoare. Astăzi, așteptăm maxime cuprinse între 10 și 19 grade Celsius. În partea de vest a țării, consemnăm deja 14-15 grade, a precizat”, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Elena Mateescu director executiv ANM. Săptămâna viitoare, cu mici variații, vom avea maxime între 10 și 20 de grade, în vest, sud și sud-est. 

Luna februarie va fi un nou record în abaterea termică pozitivă, posibil să fie cea mai caldă lună februarie din istorie în țara noastră. 

Sunt 6 grade Celsius depășite ca abatere termică față de normalul perioadei. Ieri, la 29 de stații s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi de când se fac măsurători în țara noastră, cu 23 de grade atinse la Zimnicea și 20 la București, a mai spus meteorologul.  

În această dimineață, la 88 de stații s-au consemnat cele mai ridicate valori termice pentru o zi din februarie. Ziua de 24 februarie a înregistrat cele mai ridicate valori termice din iarna 2023-2024. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.