Raed Arafat, vizită fulger, în Argeş. A dispus măsuri de pregolire a lacurilor de acumulare

Raed Arafat a făcut, duminică după-amiază, o vizită fulger, în Argeş. S-a dus direct la Centrul Judeţean de Coordonare să verifice dacă a fost pus în aplicare planul de măsuri în caz de inundaţii.

Astăzi, în jurul orei 14.30, dr. Raed Arafat, a efectuat o vizită de lucru la sediul ISU Argeș, acolo unde se afla activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, sub coordonarea domnului prefect, Emilian Dragnea.

În cadrul ședinței de lucru, au fost analizate situațiile generate de inundațiile din ultimele zile, au fost prezentate planurile județene de acțiune la inundații și au fost expuse problemele cu care se pot confrunta instituțiile abilitate să intervină în astfel de situații.

În cadrul comitetului au fost dispuse măsuri necesare pentru asigurarea sprijinului optim pentru populația din zonele afectate, în cazul producerii unor situații de urgență:- pregoliriea lacurilor de acumulare din zona județului, pentru a putea capta posibila cantitate de apă ce poate rezulta în urma ploilor torențiale anunțate, cu o atenție sporită asupra acumulările de apă ce vin de pe versanți;

– verificarea lacurilor naturale și a amenajărilor piscicole, printr-o acțiune comună a structurilor MAI;

– monitorizarea cursurilor de apă neregularizate;

– verificarea permanenței la primării și a stocurilor de materiale de intervenție;
Având în vedere avertizările hidrometeorologice în vigoare, pompierii argeșeni rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.
Foto ISU Argeş