Rezultate finale la BACALAUREAT 2018! Note după contestații

Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2018 se vor afișa astăzi. Peste 1800 de elevi din Argeș așteaptă cu nerăbdare notele după contestații.

Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în jurul prânzului pe site-ul edu.ro. În județul Argeș cele mai multe contestații au fost depuse la limba și Literatura Română, în total peset 700, la profilul real cât și la cel uman.

271 de contestaţii au fost depuse la matematică, profil tehnologic iar 184 la istorie. La biologie au fost depuse 151 de contestaţii iar la matematică profilul matematică-informatică au fost depuse 115 contestaţii.

Numărul mare de contestaţii se datorează atât faptului că mulţi elevi au obţinut la probe note cuprinse între 5 şi 5,99 iar media finală nu a fost de minimum 6 astfel încât să promoveze examenul.

Rezultatele finale de astăzi ne vor arăta câți elevi nu reușesc să promoveze. Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10 – 13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Pe 27 iulie se pot înscrie cei care au promovat examenele de corigenţe.

A doua sesiune a Bacalureatului va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă. Pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului iar pe 23 august cea la alegere.

În perioada 24-31 august  vor avea loc probele de evaluare a competenţelor pt cei care nu le au susţinut,  pe 1 septembrie se vor afişa primele rezultate, în perioada 2-5 septembrie are loc soluţionarea contestaţiilor iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.