Programul rabla 2018-Cum scăpaţi de maşina veche şi primiţi bani de la stat

A fost demarat Programul rabla 2018! Proprietarii de maşini vechi pot scăpa de rable şi primesc în schimb bani de la stat, cu condiţia să cumpere o maşină nouă. Statul acordă anul acesta 30.000 de prime.

De luni, 17 septembrie, vor putea fi alocate fondurile la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla 2018. Bugetul de 198 de milioane de lei reprezentă contravaloarea a 30.000 de prime de casare. Proprietarii maşinilor vechi care doresc să îşi achiziţioneze o maşină nouă, primesc 6.500 lei.

La acestă sumă se adaugă şi un ecobonus, celor care doresc să la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt, în valoare de 1.000 lei. Programul rabla 2018 prevede că la achiziționarea unui autovehicul nou, hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei. Dacă maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii valoarea primei oferite de stat se ridică la 9.200 lei după casarea autoturimsului vechi.

Pot beneficia de Programul rabla 2018 cetăţenii cu domiciliul în România, cei care nu au datorii la bugetul de stat, s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând notă de înscriere, a predat autovehiculul vechi şi are certificat de distrugere şi are vechiul autovehicul radiat.