Prins cu doi saci de tutun pe care intenţiona să-i vândă

În urma unor percheziţii, un argeşean a fost prins cu doi saci de tutun pe care intenţiona să-i vândă. A fost reţinut pentru contrabandă cu tutun.

Prins cu doi saci de tutun pe care intenţiona să-i vândă!
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pe M.O.S., de 50 de ani din Pitești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun.

Bărbatul este bănuit că, împreună cu un alt bărbat de 51 de ani, din Albota, ar fi deținut în afara antrepozitului fiscal și comercializat peste 80 de kg de tutun, în perioada mai 2018 până în prezent.

Două percheziţii au fost efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Descinderile au avut loc la Albota şi la Piteşti. S-au descoperit și ridicat pentru cercetări circa 8 kg de tutun vrac. Prins cu doi saci de tutun , produs supus accizării, bărbatul a fost dus la audieri. Tutunul era mărunţit, bun pentru preparat ţigări.

Prejudiciul estimat, rezultând din neplata datoriilor fiscale, este de circa 40.000 de lei. S-a stabilit că trimitea tutunul clienţilor prin colet. Potrivit legii ar fi avut dreptul să deţină, pentru consum propriu, cel mult un kilogram.

În urma admistrării probatoriului a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore față de M.O.S., de 50 de ani, din Pitești, urmând ca în cursul zilei de 14 februarie a.c., acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.