Primarul de la Moșoaia, suspendat din funcție de către prefect

Primarul de la Moșoaia, Florea Ene, a fost suspendat din funcție. Luni, 14 ianuarie, prefectul județului i-a semnat acestuia ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar.

Primarul de la Moșoaia (PSD), suspendat din funcție! Informația ne-a fost confirmată de subprefectul județului, Adrian Bughiu. Potrivit acestuia, în localitate se va stabili cine va prelua atribuțiile de primar în urma unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Moșoaia. În acest moment funcția de viceprimar al comunei este ocupată de Ion Necula (PSD), în vârstă de 69 de ani. Acesta este favorit ca să preia atribuțiile de primar, până la eventualele alegeri anticipate.

Primarul Florea Ene a plecat, astfel, de la administraţia locală după o perioadă de peste 15 ani. Edilul argeşean a fost condamnat definitiv, pe 11 decembrie 2018, la 3 ani cu suspendare şi interzicerea dreptului de a deţine funcţia de primar timp de 5 ani.

„Înlătură achitarea inculpatului Ene Florea pentru infracțiunea de abuz în serviciu. (…) Contopeşte pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu pedeapsa de 1 an închisoare, pentru infracţiunea de conflict de interese … şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, în total pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare. Menţine dispoziţiile art. 91 Cod penal, privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, cu toate consecinţele. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie şi complementară, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de primar) pe o perioadă de 5 ani”, se arată în soluția Curții de Apel Pitești.

Edilul a fost condamnat pentru conflict de interese și abuz în serviciu.