Primar din Argeș, trimis în judecată pentru conflict de interese

Primar din Argeș, trimis în judecată pentru conflict de interese! Bogdan Florin Proca, edilul comunei Berevoești, este cercetat într-un dosar instrumentat de procuroriii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Dosarul s-a aflat în cercetare de mai mulți ani la Parchet. Sursele noastre susțin că Florin Proca a fost trimis în judecată pentru conflict de interese după ce l-a angajat la Primărie, în calitate de consilier personal, pe tatăl său, Gigi Fănel Proca, fost primar la Berevoești. De altfel, decizia fiului a venit ca o „compensare” pentru că și Fănel Proca, în calitate de primar, l-a angajat în 2012 pe băiatul său, actualul edil, în postura de consilier personal.

Dosarul a fost format în baza sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung și a rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Câmpulung pe data de 30 octombrie.

Florin Bogdan Proca este la al doilea mandat de primar în Berevoești. Infracțiunea de conflict de interese pentru care a fost trimis în judecată edilul este prevăzută de articolul 253 Cod penal – Infracțiuni de serviciu sau în legătură cu seviciul:

„Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.