Update- Poliţişti reţinuţi pentru corupţie, în Argeş! Acuzaţi că au luat mită!

Doi poliţişti reţinuţi pentru corupţie, în Argeş, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Argeş. Cei doi sunt subofiţeri, unul de la Postul de Poliţie Bradu, celălalt la Serviciul  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Argeş. Sunt acuzaţi de luare de mită.

Poliţişti reţinuţi pentru corupţie în Argeş, în urma unei acţiuni a ofiţerilor DGA -Serviciul Judeţean Argeş. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită. Pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere, luni, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Se pare că subofiţerii erau filaţi de ceva vreme, aceştia fiind suspectaţi că luau bani pentru a facilita obţinerea de permise de conducere. Vom reveni.

În cadrul acţiunii ofiţeiri DGA au făcut 6 percheziţii, inclusiv la sediul SPCRPCIV Argeş. Reamintim cititorilor că în anul 2008 un scandal imens a zguduit instituiţiei amintie când au fost arestaţi şefii de la Serviciul permise şi mai mulţi angajaţi. Ulterior, aceştia au fost condamnaţi, în „Dosarul Permiselor din Argeş”.

DGA a transmis următorul comunicat de presă: „În data de 29 octombrie a.c., ofițerii de poliţie ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală şi Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeş, au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la sediul SPCRPCIV Argeş și au pus în executare 6 mandate de aducere emise de procuror față de 6 suspecți pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

Astfel, în perioada anilor 2017 – 2018, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că persoanele implicate au săvârşit mai multe infracțiuni în legătură cu promovarea probei de traseu a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, cât şi în legătură cu identificările R.A.R. şi înmatricularea unor autovehicule.

În cauză, ofițerii S.J.A. Argeş au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare, iar ca urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei 6 suspecţi, dispunând totodată reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, a doi agenţi de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş și I.P.J. Argeş.

Cauza a fost documentată cu sprijinul Serviciului Special și Serviciul Tehnic din cadrul DGA , cât şi cu sprijinul D.O.S. – B.O.S. Piteşti.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicat.

UPDATE- Poliţiştii au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea şi a emis mandat pentru 30 de zile, pe numele agentului şef din cadrul Postului de Poliţie Bradu. Judecătorii au luat măsura arestului la domiciliu împotriva subofiţerului de la SPCRPCIV Argeş.