PNL va organiza la București cel mai important eveniment al PPE din 2024

Partidul Popular European a anunțat că următorul său congres, din 2024, va avea loc la București. De organizarea evenimentului se va ocupa Partidul Național Liberal, adică formațiunea politică membră a organizației, din România.

Aducerea în România a unui eveniment major pe plan politic continental arată importanța pe care această parte a continentului o are pentru partidele europene. De asemenea, alegerea celei mai apropiate capitale europene de Ucraina este și un semn de apreciere a PPE față de eforturile făcute de Europa Centrale și de Est în ajutarea statului invadat de armata rusă.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a trimis conducerii PPE un mesaj video de mulțumire, în limba engleză. Liderul liberal vorbește despre susținerea totală pe care PNL o are față de obiectivele PPE și despre capacitatea partidului pe care îl conduce de a gestiona evenimente politice de importanță europeană.

„Decizia Partidului Popular European de a organiza următorul său congres, din 2024, la București, este una care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale. Prin aducerea în țara noastră a lucrărilor celui mai important for de decizie a principalului partid european, popularii trimit un mesaj de susținere pentru această parte a continentului care a făcut eforturi deosebite în contextul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

Partidul Național Liberal va organiza lucrările acestui important eveniment politic. Decizia PPE de a alege Bucureștiul pentru cea mai relevantă reuniune a organizației dinaintea alegerilor europarlamentare arată încrederea de care se bucură PNL și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.

Mulțumim pentru decizia luată de Partidului Popular European, pentru încrederea pe care ne-o acordă și sunt convins că organizarea Congresului PPE de la București din 2024 se va ridica la înălțimea așteptărilor. Este un eveniment la care vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, între care vor fi toți șefii de state, de guverne, precum și președinții de partide din partea PPE”, a transmis, în mesajul său, președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă.

Acesta nu este primul eveniment de un asemenea calibru de care PNL s-a ocupat. În 2012, PPE a mai organizat un alt congres al său la București, după care a mai ales Bucureștiul pentru alte reuniuni importante pentru viața partidului.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.